+



Als je een berg groenten en fruit thuis hebt, wil je dat ze zo lang mogelijk
meegaan, zodat je niets weg hoeft te gooien. We vonden een aantal goede tips om
ze langer vers te houden…

Bananen bevatten etheen. Dit is een kleurloos gas dat het rijpingsproces versnelt.
Als je een rijpe banaan in het midden van een paar onrijpe bananen legt, zijn ze
de volgende dag rijp. Als u wilt dat uw fruit langer meegaat, scheid de rijpe dan
van de niet rijpe.

Bij groenten moet je banden en elastiekjes verwijderen en ook moet je de
groene uiteinden afknippen. Het is goed om ze te bewaren in zakjes met
luchtgaatjes. Groenten zoals broccoli en boerenkool houd je langer vers door
het toevoegen van een beetje water in het plastic waarin het is verpakt, en het
daarna in de koelkast te bewaren. Het is hetzelfde principe als het vers houden
van snijbloemen.

Bewaar alles “losjes” in de koelkast. hoe compacter, hoe sneller ze zullen
bederven. Groene bladgroenten moeten grondig worden gewassen voordat
je ze opbergt. ( dit is logisch, want je wilt schimmelsporen e.d. wegwassen. )

Paddenstoelen en kruiden mogen niet worden gewassen tot vlak voor het
moment dat je ze gaat gebruiken om te koken.

Een andere goede tip is om de producten te wassen in water met wat appelazijn
toegevoegd. Je moet het wel goed naspoelen met gewoon water. De azijn heeft
een natuurlijke ontsmettende werking, en zacht fruit zoals frambozen blijven
langer houdbaar wanneer ze zorgvuldig worden gewassen op deze manier.

Een andere manier om vruchten op te slaan helpen is om ze te snijden in stukjes,
en verse fruitsalades van te maken. Maak je eigen fruit combinaties en bewaar
ze in plastic bakjes. U kunt een beetje honing en yoghurt toevoegen en eten als
snack.. Het is een gezond alternatief voor suikerhoudende, ongezonde desserts!

Als je naar de supermarkt gaat om eten te kopen, is het een goed idee om je
maaltijden te plannen. Hierdoor koop je nooit teveel…
dinsdag, januari 28, 2014

0 reacties:

Een reactie posten

 
Top