+

 Het nemen van vitamines kan het gevoel van winterdepressie of seizoensgebonden affectieve stoornis helpen verminderen.


Van B-vitamines, vooral vitamine B12, is aangetoond dat ze gevoelens van angst of depressie kunnen helpen verminderen. Gebruik van voedingssupplementen kunnen helpen deze symptomen te verlichten.Vooral tijdens stressvolle periodes. Veel vitaminen haal je uit je voeding, maar sommige, zoals vitamine B12,zijn moeilijk uit je voeding te halen.

Vitaminesupplementen zijn daarvoor een goede oplossing. Winterdepressie en seizoensgebonden affectieve stoornis zijn niet alleen mentale aandoeningen. B-vitaminen leveren een belangrijke bijdrage aan hoe de hersenen, en het zenuwstelsel, functioneren. De juiste voedingsstoffen in voeding kunnen dus je stemming verbeteren.

Vitamine B12


Vitamine B12 is nodig om rode bloedcellen en zenuwen aan te maken. Natuurlijke bronnen van vitamine B12 vind je alleen in dierlijke producten, zoals vlees, gevogelte, eieren en zuivel, en kunnen niet door het lichaam zelf worden aangemaakt. Aangezien er geen vegetarische bronnen van vitamine B12 zijn, moeten vegetariërs deze supplementen wel nemen. Maagzuur is nodig om vitamine B12 uit voeding te halen, en veel mensen hebben niet genoeg maagzuur om voedingsmiddelen af te breken, om deze essentiële voedingsstof te verkrijgen. Vooral omdat veroudering de hoeveelheid maagzuur vermindert.

Om deze reden raadt het National Institute of Medicine aan, dat mensen boven de leeftijd van 50 jaar, extra B12 toevoegen aan hun dieet. Vroege symptomen van een vitamine B12-tekort zijn gevoelloos- heid of tintelingen in de handen, gewrichtspijn, verlies van smaak of geur, en evenwichtsproblemen. Een ernstig tekort kan leidentot symptomen van depressie en zelfs tot het creëren van waanideeën.

Biotine


Biotine is één van de in water oplosbare B-vitaminen. Bekend als B7 of vitamine H. Biotine wordt gebruikt om suiker in energie om te zetten in het lichaam. Noodzakelijk voor de wanden van elke cel in het lichaam wordt biotine ook gebruikt voor het handhaven van de zenuwcellen. Studies hebben aangetoond dat biotine ook stress vermindert. Als biotine wordt toegevoegd aan de voeding, kunnen de symptomen van depressie, of vermoeidheid en slaperigheid geassocieerd met winterdepressie, verminderen.

Niacine


Van een ander vitamine B, niacine, bekend als vitamine B3, is aangetoond dat het helpt bij depressie, chronische hersensyndroom of dementie. Niacine wordt gemaakt in het lichaam en kan ook worden gevonden in een verscheidenheid van voedingsmiddelen zoals melk, eieren, gist, bonen, vlees en vis. Volgens sommige bronnen kan niacine ook helpen bij verbetering van het geheugen.

Thiamine


Thiamine of vitamine B1, wordt gebruikt om energie te maken (door het afbreken van suiker in het lichaam). Het wordt ook gebruikt bij het creëren van rode bloedcellen. Thiamine kan worden gevonden in voedingsmiddelen zoals granen, gist en in zuivelproducten. Van Thiamine is gebleken dat het helpt bij de behandeling van symptomen van depressie en prikkelbaarheid.

Andere remedies tegen winterdepressie.


Andere vitaminen en mineralen, waaronder zink, jodium, magnesium, vitamine C en de omega - 3 vetzuren kunnen ook helpen bij het verlichten van een lagere hersenfunctie en symptomen van depressie. Er zijn ook mensen die verlichting vinden bij lichttherapie.
donderdag, januari 23, 2014

0 reacties:

Een reactie posten

 
Top