+


Aspartaam ook bekend als Nutrasweet of E951 (E-nummer) is een kunstmatige zoetstof. Aspartaam is vele malen zoeter en wordt gebruikt als vervanging van suiker in wel meer dan 6000 producten die te vinden zijn in je supermarkt. En dit aantal stijgt nog steeds. Aspartaam wordt gebruikt in de welbekende dieet "light" producten als frisdrank en tafelzoetjes omdat het aanzienlijk minder calorieën bevat. Maar ook in (niet versgeperste) vruchtensappen, fruityoghurt, drinkontbijt, ranja, kinderlimonade, snoep, koek, kauwgom, vitaminepreparaten, kindertandpasta enzovoort. Bijna elk product waar op staat of reclame voor gemaakt wordt dat het "suikervrij" is, bevat Aspartaam.

Het heeft een hele lange tijd geduurd voordat er goedkeuring gegeven werd om Aspartaam aan producten toe te voegen en nog is er grote onzekerheid of deze stof wel "echt" veilig voor ons lichaam is. In theorie zijn onnatuurlijke stoffen niet goed voor je lichaam. Je lichaam is niet gewend aan deze stoffen en wil deze dan ook niet opnemen. Bij blootstelling aan grote hoeveelheden Aspartaam is aangetoond dat het vele bijwerkingen, ziektebeelden en zelfs vergiftiging met zich meebrengt. De meest bekende lichamelijke klachten zijn: hoofdpijn, misselijkheid, duizelingen, epileptische aanvallen, spierpijn en wazig zien. Ook is aangetoond dat het de kans op kanker verhoogd.

Nu zul je waarschijnlijk denken... Ja bij grote hoeveelheden! Maar als je nu eens optelt hoeveel producten jij dagelijks gebruikt en/of aan je kind geeft die Aspartaam bevatten (in volgens de EU goedgekeurde veilige hoeveelheden per product) dan krijg je dagelijks zonder dat jij je er bewust van bent, grote hoeveelheden aan Aspartaam binnen!

Wees vooral oplettend bij je kinderen. Kinderen worden constant blootgesteld aan Aspartaam, want kinderen zijn nou eenmaal dol op "Zoet". Apartaam is voor kinderen (vooral de allerkleinste) puur vergif.

Ken de symptomen van Aspartaam ​​vergiftiging!

De symptomen van Aspartaam ​​vergiftiging kunnen je psychologische en fysiologische functioneren (orgaan functies) beïnvloeden. Het kan zelfs leiden tot de dood.

Psychologisch

Aspartaam ​​vergiftiging kan symptomen veroorzaken die je psyche beïnvloeden. Psychische klachten hebben een negatieve invloed op jouw geestelijk welzijn en de manier waarop je stemmingen worden gereguleerd. Hoewel deze symptomen niet gevaarlijk lijken, kunnen ze leiden tot slechte besluitvorming, slecht oordelen, negatief zelfbeeld en een ongelukkig/ontevreden gevoel.

Neurologisch

Neurologische symptomen van aspartaam ​​vergiftiging hebben effect op het controlecentrum van je lichaam (zenuwen) en hersenen. Enkele van deze symptomen zijn: duizeligheid, gevoelloosheid in de ledematen, ernstige trillingen, aangezichtspijn, epileptische aanvallen, hoofdpijn of migraine, verwardheid, oorsuizen, vermoeidheid, onduidelijke spraak en hyperactiviteit.

Fysiek

Volgens de auteur Karen Hanrahan , een wellness- opvoeder en voeding consultant, kan aspartaam ​vergiftiging: misselijkheid, huidletsels, verlies van smaak, spier- en gewrichtspijn, onregelmatige menstruatiecyclus, hartaanval symptomen en menstruatiepijn veroorzaken. Fysiek kan je ook last krijgen van diarree, buikpijn, pijnlijk slikken, astma- achtige symptomen, dunner wordend haar, haaruitval, branderig gevoel tijdens het plassen, overmatige dorst, vochtretentie, hoge bloeddruk, allergische reacties in de mond, gewichtstoename of-verlies, been zwelling en een opgeblazen gevoel.

Denk hier nog maar eens over na, voor je jouw mandje met "lekkers" vult bij de supermarkt of een light frisdrankje gaat bestellen!

woensdag, oktober 30, 2013

0 reacties:

Een reactie posten

 
Top