+


Met de kou in aantocht is het belangrijk om een aantal remedies te kennen voor het geval jij of een van je dierbaren last krijgen van verkoudheid of griep. Één van de meest vervelende symptomen is een aanhoudende keelpijn, die indien ernstig genoeg soms dagen kan duren. Hieronder vind je een lijst van 7 beproefde en bewezen natuurlijke remedies tegen keelpijn.

Cayennepeper

Dr. Ben Kim adviseert om de twee of drie uur cayennepeper met verse sinaasappelsap (met vruchtvlees) langzaam door een rietje te drinken totdat de keelpijn weg is. Hij voegt eraan toe dat het een zere keel vrijwel direct kan genezen. Cayennepeper is de werkzame stof. De jus d'orange is er alleen maar voor de smaak en het vruchtvlees dient om het geheel een beetje dikker te maken, zodat het niet te snel door je keel glijdt. Het rietje dient ervoor om de pittigheid niet te hoeven proeven. Cayennepeper heeft de capaciteit om bacteriën en virussen, die zich ophopen in de achterkant van de keel, te doden.

De verhouding:

¼ theelepel cayennepeper tot 230 ml. vlezige sinaasappelsap.

Geelwortel

Geelwortel ook bekend als Kurkuma of Koenjit is een kruiden antibioticum die vaak wordt gebruikt om lokale ontstekingen te behandelen. Het bezit ook eigenschappen om geïrriteerde slijmvliezen te kalmeren. Een voorgesteld recept is om elk uur een halve theelepel geelwortelpoeder met een snuifje zeezout te vermengen in een groot glas water, en daar enkele malen mee te gorgelen. Herhaal tot de keelpijn is verdwenen.

Biologische appelazijn met "Moeder"

Appelazijn met "Moeder" is een natuurlijk antibioticum waarmee je infecties kunt behandelen en waarmee je bacteriën in de keel kan doden. Je kunt twee eetlepels appelazijn mixen met 125 ml water en daarmee elk uur gorgelen. Voor een iets sterkere oplossing kun je ook pure appelazijn gebruiken.

Gemineraliseerd water

Met gemineraliseerd water wordt bedoeld zeezout water, of water gemengd met colloïdale mineralen. De laatste voor een mindere zoute smaak ervaring. Het doel van gorgelen met dit water is om de zwelling te verminderen en de pijn te verlichten.

Thee met citroen en honing

De basis vloeistof is een kopje thee of water. De actieve bestanddelen zijn de citroen en de honing. De citroen werkt om slijm te verminderen en de honing dient niet alleen voor het verzachten van de keel, maar heeft ook een antibacteriële werking. Rauwe honing is effectiever omdat deze koud geslingerd is(niet verhit). De meest effectieve antibacteriële honing is Manuka honing. Verkrijgbaar bij de meeste bio- natuurwinkels en reformhuizen.

Belangrijk

Let op bij het kopen van Manuka honing dat er duidelijk aangegeven wordt of het UMF "Unique Manuka Factor" bezit.

Propolis

Propolis is een bijenproduct die gebruikt voor zijn antibacteriële en antivirale eigenschappen. Het wordt al sinds de Griekse oudheid gebruikt om keelpijn te behandelen. Propolis kun je vaak vinden in sprayvorm.

Baking Soda

Baking Soda (zuiveringszout) kan worden gebruikt als een effectieve antibacterieel om infecties te behandelen. Het is "Grootmoeders recept" tegen keelpijn. Doe twee tot drie theelepels Baking Soda in een glas water en gorgel daarmee. Om het uur herhalen.


dinsdag, oktober 29, 2013

0 reacties:

Een reactie posten

 
Top