+Het zoete levenswater...

Voor iemand die niet in de tropen leeft, is de kokospalm een symbool van een tropisch eiland of van een verre vakantie. Maar voor degenen die in tropische landen zoals in Indonesië of de Filipijnen wonen, is de kokospalm een normale boom die zeer veel te bieden heeft.

Eén van de meest gewaardeerde producten van de palmboom is kokoswater, de vloeistof die afkomstig is van een verse jonge kokosnoot. Deze drank, licht zoet en zeer verfrissend, is bekend om zijn overvloed aan voordelen voor de gezondheid.

Kokoswater is de op één na zuiverste vloeistof, na water! Kokos water is een zeer krachtige bron van elektrolyten, calcium, kalium, magnesium en natuurlijke suikers. Eén kopje kokoswater bevat meer dan 600 milligram kalium en 40 mg magnesium. Het is dus een zeer goede bron van deze twee belangrijke mineralen.

Wist u dat atleten, en mensen die regelmatig sporten, worden aangemoedigd om kokoswater te drinken? Als een isotone oplossing, vervangt kokoswater de vloeistoffen en mineralen die het lichaam verliest tijdens fysieke activiteiten. Het wordt gezien als een natuurlijke sportdrank.

Omdat kokoswater bijna identiek is aan bloedplasma, kan het worden gebruikt als een bloedplasma substituut. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden veel soldaten gered door hulpdiensten, die voor bloedtransfusies intraveneuze plasma vervingen door kokoswater. Geen wonder dat kokoswater bekend is als het water des levens.

Door het bevorderen van de elektrolytenbalans en hydratatie, kan regelmatige consumptie van kokoswater, urine- en nierproblemen verminderen. Het gehalte aan mineralen maakt kokoswater ook een geschikte remedie tegen spierkrampen, obstipatie, angst, PMS en vele andere veel voorkomende kwalen. Mensen met hartproblemen en hoge bloeddruk kunnen ook profiteren van kokoswater .

Bij het drinken van twee kopjes per dag profiteer je het meest van de voordelen, maar het kan ook therapeutisch worden gebruikt. Kokoswater kefir is een gegiste drank die vooral gunstig is voor iedereen die lijdt aan darmproblemen, zoals Candida. Vanwege de hoge voedingswaarde is kokoswater ook een uitstekende drank om te gebruiken tijdens het vasten.
vrijdag, januari 24, 2014

0 reacties:

Een reactie posten

 
Top