+


De meest voorkomende reden waarom mensen maca wortel nemen is om hun energie, libido en om emoties gerelateerd aan hormonale problemen te stimuleren. Maca wortel werkt in op het hormonale systeem van je lichaam om je testosteron, progesteron en/of oestrogeen in evenwicht te brengen.

Waarom is maca wortel zo krachtig?

Het is een superfood die caroteen, thiamine ( B1 ), riboflavine ( B2 ), ascorbinezuur en andere vitaminen bevat. Het heeft veel calcium, fosfor, magnesium en kalium, evenals een kleinere gehalte aan koper, zink, mangaan, ijzer, selenium en boor. Maca heeft ook 11% per gram eiwit en vetzuren. Door zijn 18 aminozuren valt Maca in de categorie van een complete vorm van eiwitten voor vegetariërs en mensen die alleen maar rauw voedsel eten.

Peruanen hebben geen wetenschappelijke studies nodig om de krachtige effecten van Maca te erkennen. Het is immers al duizenden jaren hun traditionele voedsel. Deze wortel wordt geconsumeerd op verschillende manieren in Peru en is diep in de cultuur verankert. Het wordt gebruikt bij bakken, smoothies en diverse andere voedingsmiddelen.

Maca kan worden genomen in capsule vorm (met het poeder in de capsule), als een poeder of als een concentraat . De capsules bevatten doorgaans 500 mg poeder . De meeste mensen nemen het in poedervorm door het te mengen in smoothies of gewoon door het op te lossen in water. Het heeft een unieke zoete/nootachtige smaak, met een klein bittertje na, maar het is zeker niet te sterk.

Hoeveel maca poeder moet je nemen?

Het is voor iedereen verschillend. Ik stel voor te beginnen met 2 theelepels per dag. Ieder individu is anders en aangezien dit een natuurlijk medicinale plant is, zal elke persoon verschillende reageren. De beste tijd om Maca te nemen is in de middag rond 14:00. Je hormonen hebben de neiging om dan het laagst te zijn.

Sommige mensen hebben verhoogde hartslag en slapeloosheid gemeld, evenals het hebben van overtollige energie (vergelijkbaar met het nemen van te veel cafeïne ). Halveer dan de aanbevolen dosering van 1-3 theelepels poeder per dag en neem het bij het ontbijt en luister naar je lichaam. Zo kan je het rustig opvoeren tot de hoeveelheid waarbij jij het best functioneert.

Net als met andere geneeskrachtige planten, doet de kwaliteit er toe! Zorg ervoor dat je biologische producten gebruikt van een bedrijf dat is toegewijd om de beste biologische, fair trade en duurzaam geproduceerde Maca wortel te verhandelen!

woensdag, september 18, 2013

0 reacties:

Een reactie posten

 
Top