+


Wat is Tarwegras?

Wheatgrass beter bekend in Nederland als Tarwegras, wordt gegroeid uit tarwezaad (Tarwe bessen) die uit de gehele kern van de tarwekorrel bestaat. Voor het onervaren oog, lijkt tarwegras erg op gewoon gras dat bijvoorbeeld in de tuin groeit. Maar er zijn aanzienlijke verschillen tussen deze grassoorten onder hun uniforme uiterlijke verschijning.

Wheatgrass of Tarwegras wordt door veel mensen beschouwd als de meest geneeskrachtige soort onder de grassen. Het bevat meer dan 90 elementen die dit grasje ontrekt uit de aardbodem en het is één van de rijkste bronnen van vitamine A en C in de natuur. Men beweerd dat 1 theelepel Wheatgrass bijna gelijk staat aan 1 kilo verse groenten.

Biologisch Tarwegras

Als Wheatgrass gekweekt wordt in vruchtbare biologische aarde, bevat het alle (bekende)nodige mineralen voor ons lichaam en is het rijk aan calcium, magnesium, fosfor, ijzer, kalium, natrium, zwavel, kobalt en zink.  Allemaal elementen die belangrijk zijn voor het dagelijks functioneren van ons lichaam. Ook is Tarwegras rijk aan vitamine B-17, er wordt beweerd dat deze stof een anti-carcinogene werking heeft. (een stof die kankercellen selectief vernietigd).

De grootste genezer van de natuur!

Wetenschappers aan de Universiteit van Texas concludeerde dat Tarwegras uitzonderlijk is in zijn Chlorofyl inhoud (ongeveer 70%). Bekend als "de grootste genezer van de natuur" produceert chlorofyl een omgeving in ons lichaam die de groei van bacteriën onderdrukt en toxines afstoot. Het helpt onze lever te zuiveren, de toevoer van zuurstof in ons bloed te verbeteren en reguleert onze spijsvertering.

Hoe gebruik je het?

Tarwegras wordt het meest gebruikt in poedervorm of als vergeperste shot. Als cocktail (juice) is het een krachtige reininger van de maag, lever, pancreas en de bloedsomloop.

Een echte detoxer dus!


Wheatgrass of Tarwegras is een echte aanrader voor dagelijks gebruik. Vooral nu we de koude wintermaanden in gaan, is het een goed idee om iets extra's voor je lichaam te doen.

Een goede gezondheid is een lichaam in balans!


donderdag, oktober 17, 2013

0 reacties:

Een reactie posten

 
Top