+


Door de grote overvloed van ongerepte natuur met vele wilde bloemen in de Spaanse gebieden maakt de Spaanse pollen uitzonderlijk hoog in kwaliteit. Dit overvloedige natuurlijke voedsel wordt vaak de "Fontein van de jeugd" genoemd. Het is ook een "natuurlijke energizer" en bouwt je weerstand op tegen ziektes.

Biologische Bijenpollen van Goji Superfoods

Onze heerlijke Bijenpollen komen uit een prachtig beschermd boomgaardengebied in het zuiden van Spanje. Vanaf maart worden de eerste pollen geoogst. Voornamelijk van fruitbomen en wilde bloemen o.a Sinaasappelbomen, Kersenbomen en Appelbomen maar ook Zeelavendel, Buglosa, Wilde Gladiool, Kamperfoelie en Salie. Dit maakt de Bijenpollen/Stuifmeelkorrels een ware zoete, geparfumeerde smaak sensatie.

Echte biologische Bijenpollen/Stuifmeelkorrels hebben een breed scala aan kleur. Varierend van verschillende geeltinten tot roze, paars, lila, groen, rood, bruin en zelfs grijstinten. De kleurvariatie van de Bijenpollen veranderd met het seizoen mee. Zo worden er veel gele tot rode pollen geoogst vroeg in het seizoen en vanaf juli/augustus is er een grotere mengeling aan kleur door de bloei van brem- en braamstruiken, maar ook van kastanje- en eikenbomen.

De oogst

Bij de ingang van de bijenkorf wordt een speciaal collecte apparaat geplaatst. De Bijenpollen/Stuifmeelkorrels worden daar opgevangen. Van alle pollen die de bijen met zich meebrengen, wordt minder dan de helft opgevangen. Zo blijft er genoeg over voor de bijen zelf. (De bijen gebruiken deze pollen als voedsel voor de winter.) Daarna worden de Bijenpollen zorgvuldig gedroogd. De temperatuur die voor het drogen wordt gebruikt is hetzelfde als de eigenlijke temperatuur in de bijenkorf. Voor de beste zuiverheid, smaak en kwaliteit, worden de pollen gedroogd tot ze niet meer dan 7% vocht bevatten. Dit voorkomt tevens bederf. Het hele proces wordt van begin tot eind door biologisch gecertificeerde imkers verzorgd.

Waarom zijn Bijenpollen zo gezond?

Bijenpollen worden beschouwd als een compleet voedsel met ongelooflijk veel positieve eigenschappen. Een echte "Superfood" dus!

  • Bijenpollen zitten vol met antioxidanten, die in ons lichaam aanwezige vrije radicalen bestrijden.
  • Vol vitaminen. (o.a A, B complex, C en E)
  • Enzymen en co-enzymen
  • Alle aminozuren (22 in totaal)
  • Vetzuren (o.a Lecithine)
  • Koolhydraten
  • Sporenelementen
  • Mineralen (selenium, magnesium, calcium).

Gebruik

Aanbevolen is om dagelijks 1 tot 4 eetlepels te gebruiken. Voor beginners is het aan te raden om te starten met een kwart theelepel per dag en dit langzaam op te bouwen om eventuele (zeldzaam voorkomend) allergische reacties te voorkomen.

Kijk voor recepten met Bijenpollen verder op onze blog onder Bijenpollen of Recepten!

donderdag, oktober 31, 2013

0 reacties:

Een reactie posten

 
Top