+Chlorella lijkt een ondergewaardeerde Superfood te zijn. Chlorella bezit grote hoeveelheden nutriënten in zeer kleine porties. Maar Chlorella biedt zelfs meer dan alleen een hoge voedingswaarde per gram.
Deze zoetwateralg is een krachtige ontgiftende bron (Detox) voor ons lichaam. Chlorella bindt zich aan zware metalen zoals kwik, lood, cadmium, aluminium en barium en andere verontreinigende stoffen zoals Pcb’s en dioxiden die op deze manier "veilig" ons lichaam via de normale spijsvertering verlaten. (Pcb's zijn schadelijke stoffen die via milieuvervuiling in onze voeding terecht komen.)
Verder ontgift Chlorella zonder onze noodzakelijke minerale elementen van magnesium, kalium, jodium en andere belangrijke mineralen in ons lichaam te verstoren.

Chlorofyl

Het is rijk aan het fytonutriënt chlorofyl die ondersteunt aan de reinigende werking van Chlorella. Chlorofyl helpt bij het zuiveren van je bloed en reinigt je darmen. Ook is het een uitermate effectieve stof voor het opruimen van schimmels in je lichaam.

Chlorella zit trouwens bomvol andere gezonde voedingstoffen; het is rijk aan vitaminen, mineralen, eiwitten, vezels, enzymen en essentiële aminozuren.

Dagelijks gebruik

Om optimaal te genieten van een gezonde, natuurlijke reiniging en gezonde weerstand is het verstandig om Chlorella op te nemen in je dagelijkse voedingspatroon. Zo kun je één tot twee eetlepels Chlorella poeder per dag toevoegen aan een smoothie of een heerlijke groente/fruit juice. Maar ook aan salades of één van jouw favoriete gerechten.

Belangrijk!

Gebruik je Chlorella voor het eerst? Begin dan met één theelepel per dag. (3 tot 5gram) Om je lichaam aan dit algje te laten wennen. Daarna kun je het doseren naar behoefte. Normale dagelijkse dosering is 10 tot 20 gram. Therapeutische dosering 20 tot 50 gram. Voor een snelle ontgifting neem je s'morgens water/verse sap met één eetlepel Chlorella op een nuchtere maag.


woensdag, oktober 16, 2013

0 reacties:

Een reactie posten

 
Top