+


Je hebt vast al gehoord over de vele gezondheidsvoordelen van donkere chocolade, maar wist je dat je nog meer kunnen profiteren van deze voordelen door het eten van de bonen zelf, minder verwerkt! Cacao Nibs zijn cacaobonen die zijn geroosterd, gescheiden van hun kaf, en in kleinere stukken gebroken.

Cacaobonen hebben een Chocolatey smaak, maar ze zijn niet zo zoet als chocolade, waardoor je ze veelzijdiger kan maken. Hun smaak kan ook variëren, afhankelijk van hoe ze worden geroosterd, met sporen van fruitige of nootachtige aroma. Cacao nibs zijn een verrassend ingrediënt. Je kunt ze eten als snack,  rechtstreeks uit de zak, toevoegen aan mixen of smoothies, of gebruik ze heel of in poedervorm om te koken en te bakken.

Geïnteresseerd in het uitproberen van dit gezonde raw food? Lees verder over acht andere dingen die je moet weten over cacao.

Magnesium: Cacaobonen zijn een van de beste voedingsbronnen van magnesium - een mineraal die ons lichaam nodig heeft voor meer dan 300 biochemische reacties in het lichaam zelf  - met  272 mg per 100 gram is het belangrijk voor spier-en zenuwfunctie en het houdt het hartritme stabiel.

Vezels: Je krijgt geen voedingsvezels binnen wanneer je een reep chocolade eet, maar je krijgt ze wel binnen als je cacao nibs eet : een ounce (28 gr.) bevat negen gram vezels!

IJzer: IJzer, die nodig is voor productie van rode bloedcellen is, is te vinden in cacao nibs. Een ounce van de rauwe cacao nibs bevat  zes procent van de aanbevolen dagelijkse inname van ijzer.

Antioxidanten:  Het is zeer waarschijnlijk dat je hebt gehoord over de antioxidant kracht van donkere chocolade - nou, dat geldt nog meer voor cacao bonen, vooral als ze rauw worden gegeten. Antioxidanten zijn zeer belangrijk voor de gezondheid, omdat ze  de vrije radicalen absorberen die schade in het lichaam aanrichten.

Stemmingen verbeteraar: Neurotransmitters zijn de boodschappers in onze hersenen die ons lichaam vertellen hoe te handelen, inclusief hoe we ons voelen. Het vermogen van cacao om invloed uit te oefenen op deze neurotransmitters is waarom het bekend is om zijn stemming-verbeterende vaardigheden. Chocolade en cacao stimuleren de hersenen om 
bepaalde neurotransmitters, die emoties leiden,  vrij te geven - waaronder goede zoals euforie. Dat is waarom sommige mensen zeggen dat chocolade beter is dan seks!

Fenylethylamine: Dit is een chemische stof  die gevonden wordt in cacao, maar die  ons lichaam van nature ook zelf kan aanmaken. Wij produceren deze stof, een bijnier-gerelateerde chemische stofje, als we opgewonden raken - Het zorgt ervoor dat de hartslag versnelt, waardoor we ons geconcentreerder en alerter voelen.

Anandamide: Anandamide, een lipide gevonden in cacao, is een andere verbinding die verbonden is aan cacao ‘s feel-good eigenschappen. Deze lipide wordt ook wel  "het geluk molecule" genoemd, omdat zijn natuurlijke moleculaire vorm gelijk is aan die van THC, het actieve ingrediënt in marihuana.

Theobromine: Cacao bonen hebben een paarcontroversiële ingrediënten. Een van hen is 
theobromine, die goed is voor 1-2 procent van de cacaoboon en een zenuwstelsel stimulant is die de bloedvaten verwijdt - net zoals cafeïne dit doet! Dit ingrediënt is wat er voor zorgt dat cacao en chocolade onveilig is voor honden en sommige mensen, die merken dat cafeïne hen negatief beïnvloedt.

Overtuigd? Bestel dan hier: rauwe cacao nibs
vrijdag, augustus 09, 2013

0 reacties:

Een reactie posten

 
Top