+


Je hebt misschien al Flax en Chia zaden geprobeerd als gezonde mix van de juiste hoeveelheden eiwitten, gezonde vetten en koolhydraten. Het nieuwste Superfood zaad dat een hit is bij op de biologische markt is toch wel Hennepzaad. Hoewel de teelt van de medische Cannabis Sativa (wiet) planten strak worden gecontroleerd en zelfs illegaal is de meeste delen van de wereld, zijn de zaden van de Industriële hennep planten te vinden in de biologische supermarkt en zelfs in dierenwinkels. By the way, deze zaden zijn ook een favoriet bij vele soorten grote papegaaien. Grote tropische vogels hebben voedingsbehoeften vergelijkbaar met de mens. 

Gezondheidsvoordelen van Hennepzaad voor kinderen met voedsel allergieën.

De kleine industriële hennep zaden hebben grote nutritionele voordelen voor het hele gezin. Dit is een lijst van de belangrijkste voedingsstoffen in slechts 1 eetlepel zaden van hennep planten: 

Omega-3 vetzuren:

1 gram in de perfecte 1: 3 balans met omega-6 vetzuren die lichamen van jonge kinderen vereisen voor groei en herstel.

Eiwitten:

1 eetlepel Hennepzaad bevat 4 gram eiwitten. Eiwitten zijn belangrijk voor  de opbouw van de spieren en het totale functioneren van het jonge lichaam.

Fosfor en Magnesium:

16 procent van de gemiddelde dagelijkse behoefte. Fosfor is belangrijk om de nieren goed te laten functioneren en het behouden van een regelmatige hartslag. Magnesium is een basis element en wordt ook wel de levensvonk genoemd. Een jong lichaam heeft dit nodig voor de energiestofwisseling, de overdracht van zenuwprikkels en het goed kunnen functioneren van de spieren.

Kinderen en voedselallergie

Noten zoals walnoten, bijvoorbeeld, zijn ook bekend voor het leveren van eiwitten en gezonde vetten. Echter, veel kinderen met een voedselallergie moeten elke soort noten vermijden en/of zelfs peulvruchten zoals pinda's. Allergieën voor sojaproducten en zuivel komen ook vaak voor. Hennep zaden daarin tegen hebben dezelfde nutritionele voordelen zonder dat er allergische reacties optreden. Dit geldt voor 98% van de kinderen met een voedselallergie. 

Als je kind(eren) lijdt aan ernstige allergieën, kun je voor jouw gemoedsrust eerst de arts van je kind raadplegen over het geven van Hennepzaad voor je dit thuis uit gaat proberen. Koop altijd biologisch Hennepzaad en zorg  dat je goed de verpakking controleert of de zaden niet in een fabriek zijn verpakt waar ook andere noten en zaden verpakt worden. Dit staat altijd in het klein aangegeven. Staat er een logo op of vermeldt dat het Veganistisch en/of koosjer is, dan heb je de juiste zaden gevonden.

Hoe eet je Hennepzaad?

Je kunt zeer gemakkelijk 1 ​of 2 eetlepels Hennep zaden toevoegen aan je dagelijkse familie voeding. Hennepzaad heeft een vergelijkbare smaak en functionaliteit als zonnebloempitten. Je kunt ze gewoon rauw oppeuzelen, maar je kunt ze ook vermengen met ander voedsel en in gerechten verwerken. 

Tip! Je kunt het best kiezen voor gepeld Hennepzaad, deze zijn heerlijk van smaak. Ongepeld Hennepzaad heeft een nogal hard schilletje en kinderen kunnen hierdoor snel zeggen dat zij het niet lekker vinden.


Manieren om Hennepzaad te verwerken in gerechten:

  • Rooster ze in de oven zoals pompoen- of zonnebloempitten. Je kunt een beetje olie of zout toevoegen, als je de smaak te pakken hebt kun je altijd experimenteren met eigen kruiden en specerijen. 
  • Strooi ze over je ontbijtgranen, yoghurt, salades, of zelfs sauzen. 
  • Maak een pesto met Hennepzaad als basis.
  • Meng de Hennep zaadjes in een zadenpasta die je kunt smeren op brood of groenten in kunt dippen.
  • Blend de Hennep zaden door je smoothie of fruit/groentesap


Als je zelf experimenteert, kom je op de leukste ideeën om deze zaden als snack eten of op te nemen in je favoriete recepten. Een dagelijkse portie van 1 of  2 eetlepels moet genoeg zijn voor de optimale nutritionele voordelen. Maar het eten van een beetje meer dan deze hoeveelheid kan absoluut geen kwaad! 

Weetje!
Sommige mensen denken dat je van Hennepzaad Stoned/High kunt worden omdat deze van de Cannabis Sativa plant komt. Dit is echt een fabeltje. Het zaad van de Hennep plant bevat absoluut geen THC. THC wordt geproduceerd in de bloeifase van een vrouwelijke wietplant. 

Hennepzaad kan dus gegeten worden iedere leeftijd, ook door zwangere vrouwen.

Nu tijdelijk in prijs verlaagd!

300g gepeld Hennepzaad voor maar 6,90 euro

woensdag, augustus 20, 2014
Next
This is the most recent post.
Previous
Oudere post

0 reacties:

Een reactie posten

 
Top