+


Gezonde vetten zijn cruciaal voor onze normale lichaamsfuncties en zonder kunnen we niet leven!

Vet (gezonde vetten) speelt een vitale rol in het handhaven van je lichaamstemperatuur, het bevorderen van gezonde cel functie, behoud van een gezond huid en haar en zelfs het voorkomen van ziekten.

Een andere belangrijk doel van vet is, dat het als een bron van energie kan fungeren. Je lichaam kan zijn vetreserves gebruiken en omzetten in glucose.

Echter, te veel vet reserve kan zeker ongezond zijn! Overtollig vet kan een negatieve invloed hebben op vele processen in je lichaam, zoals de spijsvertering, ademhaling, bloedsomloop en zelfs de hersenfunctie.

Grote hoeveelheden overtollig vet kan leiden tot vele vormen van aandoeningen en ziekten met inbegrip van een laag energieverbruik, een laag zelfvertrouwen, gewrichts-, spier en zenuw pijn, astma, diabetes type 2, hoge cholesterol, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, hartaanval en zelfs de dood.

Er zijn veel voedingsmiddelen die de opslag van vet in je lichaam verhogen. De meest bekende zijn transvetten, koolhydraten, suikers en alcohol. Het beperkt innemen van de deze voedingsstoffen kan leiden tot vetverlies.

Het menselijk lichaam maakt vetopslag van overtollige calorieën. Overtollige calorieën zijn calorieën die zijn genuttigd en die niet worden verbrand door dagelijks leven en/of lichaamsbeweging.

Om overtollig vet te verbranden, moet je meer calorieën verbranden dan je verbruikt. De beste manier om dit te doen is om evenwichtige voeding te eten met weinig calorieën, en te zorgen voor voldoende lichaamsbeweging. (Bezoek regelmatig de sportschool!)

Er zijn veel bronnen, online en mobiel, die je kunnen helpen met het monitoren van calorie-inname en verbranding! Websites, telefoon apps, voedsel logs, stappentellers, of zelfs pols- en armbandjes. Er is een overvloed aan manieren.

Doe er je voordeel mee!

donderdag, december 19, 2013

0 reacties:

Een reactie posten

 
Top