+


Milieuverontreinigende stoffen, het moderne dieet, en het groeiende gebruik van giftige schoonmaakmiddelen zetten onze levers op serieuze overuren. Zelfs een geringe aantasting van de leverfunctie kan ernstige gevolgen hebben. Om deze redenen is het belangrijk om te weten hoe je je lever natuurlijk en effectief kan reinigen. De rol van de lever is om het bloed te reinigen en giftige stoffen uit het lichaam te verwijderen. Als er te veel druk op de lever wordt gebracht als gevolg van lichamelijke of geestelijke stress, zal je lever het vaak moeilijk hebben om zijn taak uit te voeren. Gelukkig kan je zelf, met behulp van een paar eenvoudige
items, helpen om je lever sterk te houden.

1 . Warm citroen water

Kick-start je dag met een half glas warm citroen water . In de Chinese geneeskunde wordt zuur smakend voedsel al lang gebruikt om de gezondheid van de lever te bevorderen. Vergeet niet, dit is geen limonade, dus geen zoetstoffen toevoegen. Gewoon gezuiverd lauw water en een flinke scheut vers citroensap!

2 . Avocado's

Avocado's zijn een natuurlijke manier om te helpen je lever te beschermen en het bevorderen het vermogen van je lever om zichzelf te reinigen. Avocado’s bevatten een grote hoeveelheid glutathion producerende verbindingen. Glutathion is de meest krachtige antioxidant in het lichaam (tien maal krachtiger dan vitamine C). Het neutraliseert vrije radicalen, versterkt het immuunsysteem en ontgift de lever. Probeer een biologische avocado toe te voegen aan je volgende maaltijd en begin meteen de vruchten te plukken van haar lever reinigende eigenschappen.

3 . Kurkuma

Kurkuma ook bekend als Geelwortel, beschermt niet alleen de lever tegen beschadiging, maar ondersteunt ook de regeneratie van aangetaste levercellen. Het stimuleert de natuurlijke productie van gal en helpt om het lichaam gifvrij te houden. Zorg ervoor dat je verse kurkuma gebruikt. Gedroogde kurkuma bevatten vaak schimmels en hebben niet dezelfde werkzame geneeskrachtige eigenschappen als verse kurkuma.

4 . Knoflook

Knoflook bevat essentiƫle hoeveelheden zwavel verbindingen die enzymen in de lever activeren die verantwoordelijk zijn voor het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam. Knoflook bevat ook selenium. Van deze voedingsstoffen is bekend dat het de lever beschermt tegen giftige stoffen. Voeg wat knoflook toe aan je maaltijden, of neem als je durft af en toe een klein stukje zoals je ook een voedingssupplement neemt.

woensdag, december 04, 2013

0 reacties:

Een reactie posten

 
Top