+


Er is een Superfood dat verplicht is voor een gezond lichaam en die je meestal niet bewust toevoegd aan je dieet...namelijk: Water!

  • Heb je dorst? Dan ben je eigenlijk al een beetje uitgedroogd.
  • Moet je nog een beetje lippenbalsem op je lippen smeren? Dan raak je hoogstwaarschijnlijk uitgedroogd.
  • Heb je een licht gevoel in je hoofd of heb je hoofdpijn? Dan kan het zijn dat je onvoldoende gehydrateerd bent.
  • Eigenlijk is het eerste wat je moet doen als je hoofdpijn voelt opkomen; één of twee glazen water drinken!

De behoeften en de voordelen van water voor je lichaam zijn eindeloos. Alles in je lichaam wordt beïnvloed door water en het is een belangrijk ingrediënt in de samenstelling van elke cel van jouw lichaam (behalve vetcellen). Dit zouden al redenen genoeg moeten zijn om gehydrateerd te blijven, maar als je nog meer bewijs nodig hebt, hier zijn nog een paar redenen:

  • Water vervoert voedingsstoffen door je lichaam en voert gif- en afvalstoffen af uit jouw lichaam.
  • Water helpt je lichaam zijn lichaamstemperatuur te reguleren.
  • Als je regelmatig water drinkt zorgt het voor een strakkere en jongere huid. Je huid wordt egaler en levendiger van kleur.
  • Voor degenen die willen afvallen is water de beste keus. Het vervangt alle calorie- suikerhoudende dranken en van water is bekend dat het je honger stilt, dus ga je minder eten.

Alles in ons lichaam is opgebouwd uit cellen en cellen bestaan voor een groot deel uit water. Dus drink minstens 1,5 to 2 liter water per dag om een volledig efficiënt functionerend lichaam te krijgen! Wist je dat je, afhankelijk van de omstandigheden weken tot maanden zonder enig voedsel kan overleven en dat je maar slechts enkele dagen zonder water kan? In feite is er geen andere voedingsstof die nodig is voor het lichaam in een dergelijke grote hoeveelheid of frequentie. En toch zijn wij ons hiervan niet altijd bewust. Vandaar dat wij water een "Superfood" noemen!

Het maakt niet uit wat voor soort dieet je kiest, maar zorg er altijd voor dat je volledige gehydrateerd bent!

woensdag, november 06, 2013

0 reacties:

Een reactie posten

 
Top